שלום לכולם:
מקווה שאתם ובני המשפחה בטוב ובקו הבריאות.
התחלנו הבוקר את השבוע השלישי של סמסטר ב'. שבועיים כבר מאחורינו...
מזום לזום, ממייל למייל וממודל למודל... כך מתנהלת שגרת חיינו האקדמיים.
סטודנטים, מרצים ואנשי מנהל באותה סירה. כולנו.
הלמידה המקוונת הפכה להיות חלק מחיינו כאילו לא הייתה נפקדת קודם לכן.
עם הזמן, אנחנו מגלים את כל צדדיה של למידה זו. לא רק את יתרונותיה, אלא גם את מגבלותיה.
אנו עושים במכללה מאמצים גדולים כדי להקל על הטמעתה בקורסים השונים, הן אלו הנלמדים לתואר ראשון הן אלו הנלמדים לתואר שני.
אנו מתמודדים עם אתגרים חדשים, בלתי מוכרים, מדי יום ביומו.
גם אנו, סגל המרצים, לומדים. מבינים לעומק צורת למידה זו, ונדרשים מעת לעת גם לעשות התאמות.
אני בטוח שבזמן הקרוב נסתגל כולנו לצורת למידה זו, ונלמד להפיק ממנה תועלת רבה.
התארגנו במכללה בשבוע האחרון כדי לייעל עוד יותר את הטמעת הלמידה המקוונת.
פתחנו שלושה אולפנים שיעמדו לרשות מי מהמרצים שמעוניינים להקליט את הרצאותיהם במכללה.
רכשנו מאות רישיונות שיאפשרו לנו להשתמש באפליקציית זום.
רכשנו תוכנות עריכה מתקדמות כדי לאפשר למרצים לערוך טוב יותר את הרצאותיהם/מצגותיהם.
מקווה שצעדים אלו יישאו פרי בקרוב.
אני מעוניין להודות לכל הסגל האקדמי שעובד קשה כדי לקיים פעילות אקדמית תקינה במהלך הסמסטר.
המטרה של כולנו היא "לשמור על הסמסטר" ולקיים פעילות לימודים רגילה, אמנם אחרת, אך כזו שתהיה משמעותית לא פחות מהלמידה הפרונטלית.
אני מעריך מאוד את המאמצים שכל אחד ואחת מסגל ההוראה עושה כדי לשמור על האיכות האקדמית של תכניות הלימודים אצלנו במכללה, תוך הבאה בחשבון של מאפייני השעה וגילוי רגישות לצרכי הפרט.
אני מעוניין להודות לסגל המנהלי שתומך בסגל האקדמי ומאפשר קיום של למידה מקוונת, כמו גם פעילות שוטפת של המכללה ובמכללה עצמה בימים מאתגרים אלו.
ולבסוף, תודה גם לכם סטודנטיות וסטודנטים יקרים, על שיתוף הפעולה.
כאבא לשתי סטודנטיות, אני רואה איך הן מתמודדות כל יום עם אתגרי הלמידה המקוונת. לא קל להן.
עם זאת, אני בטוח, וכמו שכתבתי לכם בעדכוניי הקודמים, שבעזרת שיתוף פעולה ועזרה הדדית, נתמודד עם אתגרי הימים האלו, ואף נצא מחוזקים מהם.
ושוב, אנו במכללה – סגל אקדמי ומנהלי כאחד – נעשה הכול כדי לסייע לכם להשלים כהלכה את הסמסטר הנוכחי.
מאחל לכולם בריאות טובה ובשורות טובות.
פרופ' רוני לידור, נשיא